Elephant9

Er Elephant9 Norges tøffeste og mest hardtslående jazzband? Vi våger påstanden, selv om feltet i klassen for breibeint jazz har tettet seg en hel del i det siste (les: Hedvig Mollestad og Bushmans Revenge). Elephant9 ligger likevel fortsatt foran i teten og drar. Trioen Ståle Storløkken, Torstein Lofthus og Nikolai Eilertsen har bakgrunn fra Supersilent, Shining og Big Bang – for å kun nevne noe – og henter nok like mye inspirasjon fra psykedelia og klassisk progressiv rock som hardtgroovende jazz.

Deres siste utgivelse, «Arrival Of The New Elders», representerer en mer avdempet og poetisk versjon av Elephant9, dog uten tap av energi og nybrottsarbeid.

Musikkjournalisten Arild R. Andersen i Jazz i Norge taler om «finstemt åpenhet», noe som gjør «Arrival Of The New Elders» til en favoritt:

Alle åtte spor har helt egne sjatteringer, mens grunnfargen er den samme. At tre så eminente musikere ikke går seg bort i ego-eksesser, har verdi i seg selv. Bandmentaliteten gjennomsyrer alt som frambys. Når vi kommer til siste etappe, «Solar song», går albumet opp. Kabalen er ferdig lagt.

Ståle Storløkken – orgel
Nikolai Hængsle – bass
Torstein Lofthus – trommer